Tre saker som Nintendo kan avslöja under 2024

Det finns mycket rykten som går och de flesta rykten ska man så klart ta med en nypa salt. Därför vill jag först säga att jag inte skriver denna bloggen för att sprida falska rykten utan för att ta upp teorier som faktiskt kan stämma efter fakta som jag även kommer lägga fram i dessa teorier.

Nya mini konsoler

Under 2016 och 2017 så släppte Nintendo 2 stycken mini konsoler. Nintendo Entertainment System Classic Mini och Super Nintendo Entertainment System Classic Mini. Det här blev en mycket större succé än vad Nintendo kunde räkna med och i början av 2020 talet så släppte Nintendo även två stycken Game & Watch innehållande Super Mario Bros spel och The Legend of Zelda spel.

Under 2022 så säger även Nintendos VD under en intervju att Nintendo är intresserade av att göra fler mini konsoler vilket kan betyda att vi även kan få en Nintendo 64 Classic Mini, men det är inte säkert eftersom han aldrig sade vilken mini konsol det skulle kunna röra sig om. Alltså skulle det lika gärna kunna vara nya versioner av NES och SNES som de släppte under 2016 till 2018 (2018 kom NES Classic Mini tillbaka) men denna gången kanske Nintendo lägger till att man kan spela med trådlösa handkontroller och kanske även lägger till NES: Switch Online på nya NES Classic Mini och SNES: Switch Online på nya SNES. Vem vet hur Nintendo tänker.

Men det som kan vara tråkigt är att om Nintendo släpper nya mini konsoler 2024 så kan det faktiskt bli så att vi endast kommer kunna köpa dessa spel via My Nintendo Store, en online butik som tyvärr inte finns i Sverige, så man måste istället beställa från något annat land som exempelvis Tyskland eller Irland. Men förhoppningsvis så kommer det bli som förut att de kommer till vanliga butiker men det är tyvärr inget man ska räkna med idag.

Transfer Pak till Nintendo 64 på Switch Online

Under våren 2022 kom ett rykte. Som jag skrev tidigare så ska man ta rykten med en nypa salt men det finns ändå något väldigt trovärdigt i detta ryktet.

Det handlade om att Nintendo 64 och Gameboy skulle komma till Nintendo Switch Online vilket det också gjorde. Sen handlade det om att Nintendo testade 2 nya funktioner kring detta. Det ena var ett sätt att få Gameboy spel att fungera felfritt via multiplayer något som också följde med, det andra Nintendo testade var en digital version av deras Transfer Pak till Nintendo 64 där man kan koppla Gameboy spel till vissa Nintendo 64 spel.

Så jag tänkte att om Pokémon Stadium som är ett spel som använder sig av Transfer Pak kommer till Nintendo 64 på Switch så kommer jag tro på detta ryktet annars gör jag det inte. Och mycket riktigt så kom Pokémon Stadium och Pokémon Stadium 2 så jag började gissa i februari 2023 att vi skulle få Gameboy och spelen Pokémon Red, Blue och Yellow. Gameboy hade jag rätt om men inte Pokémon spelen.

Men i och med att online kommer stängas ner till Wii U och Nintendo 3DS så tror jag faktiskt att Transfer Pak och Pokémon spelen kommer i år eftersom Pokémon spelen finns till Nintendo 3DS och om Pokémon Bank stängs ner så kommer man inte kunna föra över Pokémon till Nintendo Switch längre från 3DS och då tror jag att dessa spel istället kommer att hamna på Switch Online och att man där kan föra över sina Pokémon till Pokémon Home eller till Pokémon Stadium eller Pokémon Stadium 2.

Uppföljaren till Nintendo Switch

Det har ryktats väldigt mycket om att vi snart kommer få en uppföljare till Nintendo Switch som fansen brukar kalla Switch 2. Detta tror jag också eftersom att i de allra flesta fallen så brukar det släppas en ny konsol vart sjunde år och i år har det faktiskt gått 7 år sedan Nintendo Switch släpptes.

Jag tror att nästa konsol kommer vara bakåtkompatibel med Nintendo Switch eftersom Nintendo brukar göra sina konsoler bakåtkompatibel max en generation. Sen kan man spekulera vilt i vad mer som kommer vara nytt på nästa konsol. Själv hoppas jag att Nintendo gör det rätta med att ha Hall Effect teknologi (magnet i spakarna) i sina nya handkontroller eftersom vi haft väldigt mycket problem med driftande Joy-Cons under denna generationen.

One thought on “Tre saker som Nintendo kan avslöja under 2024”

Leave a comment