Nintendo Switch är den bästa konsolen för äldre Pokémon spel.

Ända sedan Pokémon Ruby och Sapphire på Gameboy Advance så har man inte kunnat föra över sina Pokémon till äldre Pokémon spel. Första och andra generationens spel var låsta till Gameboy och kunde inte kopplas till den tredje generationen. Men sedan Nintendo DS så har man ändå kunnat fortsätta att föra över sina Pokémon från Gameboy Advance ända fram till dagens spel men det har aldrig gått att föra Pokémon tillbaka till de äldre generationerna. Men detta skulle kunna ändras på Nintendo Switch.

Pokémon Bank på Nintendo 3DS har en osäker framtid och det är svårt i dagsläget att veta hur länge den kommer fortsätta att finnas. Idag är Pokémon Bank det enda som kan användas för att man ska kunna föra över sina Pokémon från Gameboy Advance och Nintendo DS spelen ända till dagens spel på Nintendo Switch. Men när Pokémon Bank stängs så kommer det endast att gå att föra över Pokémon fram till Pokémon Black och White spelen. På Nintendo 3DS kommer det bara gå att föra över Pokémon mellan spelen i samma generation. Men när Pokémon Brilliant Diamond, Shining Pearl och Pokémon Legends Arceus blev tillgänglig att använda på Pokémon Home så hände något nytt som vi aldrig tidigare skådat.

På Pokémon Home så kan man föra över Pokémon mellan alla Pokémon spel på Nintendo Switch förutom Let’s Go spelen där det endast går att föra över Pokémon mellan de spelen men inte tillbaka från ett nyare spel. Men när man för över till exempel Pokémon Brilliant Diamond så anpassas ens Pokémon till det spelet. Det vill säga, att ens Pokémon kommer få helt andra attacker än vad den kunde i något annat spel. Så om det exempelvis finns attacker i Pokémon Sword som inte finns i Pokémon Brilliant Diamond så kommer dessa attacker inte följa med. Likadant är om man skulle föra över en Pokémon från Pokémon Diamond på DS till Brilliant Diamond så kommer den inte kunna samma attacker på Brilliant Diamond även att de attackerna finns i både Diamond och remaken Brilliant Diamond.

Detta har därför gjort så att för första gången sedan Pokémon Gold och Silver så kan man föra över Pokémon från en nyare generation till en äldre generation, alltså du kan föra över dina Pokémon från exempelvis Scarlet till Pokémon Brilliant Diamond eller Pokémon Sword så länge som dessa Pokémon finns med i båda dessa spelen. Vilket betyder…

Att om vi får alla äldre Pokémon spel från Gameboy ända fram till Nintendo 3DS tillgängliga på Nintendo Switch så kommer detta betyda att det är första gången någonsin som man kan föra över Pokémon från alla nyare generationer tillbaka till de äldre generationerna. Alltså om Gameboy spelet Pokémon Red skulle finnas till Nintendo Switch så skulle Pokémon Home kunna ändra attackerna på en Pokémon från ett nyare spel så att den kan föras över till Pokémon Red så länge som det är en Pokémon från första generationen.

Drömmen vore ju därför att när Pokémon Bank stängs ner att det då kommer ett tillbehör som gör så att man kan koppla sina 3DS och DS spel till Switch och föra över direkt till Pokémon Home eller föra över från Home till dessa spelen. Men troligtvis kommer det aldrig något sådant tillbehör men vi skulle eventuellt kunna få spelen via Nintendo Switch Online eller köpa de digitalt på Nintendo E-Shop i framtiden.

Leave a comment