Metal Gear: Återkomsten

Metal Gear var en spelserie skapad av Hideo Kojima för spelbolaget Konami. Det blev en hel del spel genom åren och det sista spelet i huvudserien blev Metal Gear Solid V. När det sista spelet var på väg att släppas så fick Hideo Kojima sparken från Konami, men det är fortfarande ganska oklart varför han fick sparken, men det går några rykten om vad det kan röra sig om. Hur som helst så gick serien i graven efter detta och det kanske den hade gjort oavsett om Hideo Kojima hade fått sparken eller ej eftersom Metal Gear Solid V knyter samman de andra spelen i huvudserien och på så sätt skapar ett avslut.

Nu har det gått många år sedan dess och en remake av Metal Gear Solid 3 är på gång samt att en samling av Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2 och Metal Gear Solid 3 är på väg att släppas till hösten som heter Metal Gear Solid: Master Collection vol 1. Av titeln att bedöma så lär det även komma fler samlingar av Metal Gear spelen längre fram men vi har även fått se att det inte bara är dessa tre spelen som följer med samlingen.

Samtliga spel som följer med i den första samlingen är MSX spelen Metal Gear och Metal Gear 2: Solid Snake. Playstation spelet Metal Gear Solid och HD versionerna av Metal Gear Solid 2 och Metal Gear Solid 3. Men det slutar inte här utan vi får även expansions spelet Metal Gear Solid: Special Missions och de gamla NES spelen Metal Gear och Snakes Revenge. Sist men inte minst får vi dessutom PSP spelen/filmerna Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel och Digital Graphic Novel 2, som är Metal Gear Solid 1 och 2 som en tecknad serie från en serietidning.

Med allt detta så är det verkligen en Master Collection med de första Metal Gear spelen i serien. Så man kan nog förvänta sig vad som helst i nästa volym. Men vad kan vi förvänta oss för spel? Jag ska göra en lista över vilka spel som är kvar, både från huvudserien och spin-offs. För som vi såg i den första samlingen så är det inte bara spel från huvudserien som följer med och därför kan vi räkna med typ vad som helst.

De spel i huvudserien som är kvar är först och främst Metal Gear Solid 4. Detta är ett spel som vi nog kan räkna med att det kommer kunna vara med i nästa samling. Efter detta har vi Metal Gear Solid: Peace Walker som jag också tror kan vara med i samlingen, så länge som inte Konami har tänkt något helt annat. Jag kommer till det senare. Det sista spelet är egentligen två spel. Metal Gear Solid V, som först kom som Ground Zero och där efter fick vi det fullständiga spelet som utspelade sig efter den första delen av Metal Gear Solid V. Detta spelet kan följa med i en samling men jag tror nog mest på att det kan komma även en volym 3 och att det spelet följer med då.

I den första samlingen så kommer vi ju även få med två Nintendo versioner av Metal Gear men det finns ytterligare två Nintendo versioner kvar som skulle kunna komma till nästa samling. Det är Metal Gear Solid till Gameboy Color, eller Metal Gear Ghost Babel som den också heter, detta är ett spel som jag verkligen tror att det kan komma som ett bonus spel. Sen har vi remaken av Metal Gear Solid som kom till Playstation men remaken fick namnet Metal Gear Solid: The Twin Snakes och släpptes till Gamecube. Detta spelet är det nog lite tveksamt om de kommer släppa men det finns ändå en chans om det blir tre olika volymer av samlingarna och att det är så att Konami vill återsläppa i princip allt som har gjorts av Metal Gear.

Vi har ju även några spel som kom till Playstation Portable som faktiskt kan komma som bonus spel i nästa samling av Metal Gear Solid. Det första som jag tänkte på är Metal Gear Acid och Metal Gear Acid 2 som är två spel där man tar sig fram genom att lägga kort som man har i spelet och får flytta ett antal steg på planen. Ja ett digitalt sällskapsspel kan man säga. Detta skulle nog vara en rolig bonus och funka väldigt bra att ha med i en sådan här samling. Det andra är Metal Gear Solid: Portable Ops och Portable Ops + som utspelar sig innan Peace Walker och är uppbyggt på samma princip att man ska bygga upp sin egna armé av soldater för att stoppa fienden i spelet. Detta tror jag kan komma med men nu till det som jag tänkte på innan. Om det kommer en volym 3 så skulle det passa väldigt bra om både Peace Walker och Metal Gear Solid V är med i samma samling då de på många sätt och vis är väldigt lika varandra, bara att Metal Gear Solid V istället är en öppnare värld. I en sådan samling skulle Portable Ops spelen också passa in väldigt bra då de är de första spelen i Metal Gear serien där man måste tänka taktiskt och se till att samla in nya soldater som ska bli lojala mot dig.

Det sista spelet som jag kommer att tänka på är Metal Gear Rising där man under hela spelet spelar som Raiden och man går omkring som en ninja och hugger fiender med sitt svärd. Detta skulle kunna följa med som ett bonusspel men det är också tveksamt, men samtidigt inte eftersom om det är meningen att vi ska få samlingar med typ allt som har gjorts med Metal Gear så kanske det finns en chans att vi får se även detta spelet igen.

Detta var typ allt som har kommit med Metal Gear genom åren och det är de spelen som jag främst tror att vi kan få se igen nu men det finns även spel som Metal Gear Online som jag verkligen inte tror kommer följa med så länge som Konami inte har tänkt lägga till mer än vad man verkligen hade kunnat tänka sig, men samtidigt så var ju även Metal Gear Online en del av Metal Gear Solid 4 så det finns ändå en möjlighet. Sen har vi det senaste spelet Metal Gear Survivor som blev en total flopp av vad jag hört och därför tror jag heller knappast att vi kommer få se det spelet igen.

Leave a comment